Basisvaardigheden

De activiteiten opgenomen onder basisvaardigheden richten zich op aanleren en verbeteren van vaardigheden die medewerkers in het dagelijks leven kunnen helpen om zelfstandig te functioneren. Onderstaand zijn de activiteiten kort omschreven. Uitgebreide informatie over de activiteit vindt u via de link in het linker menu.

Aan de slag met werkbladen

Doormiddel van eenvoudige werkbladen kan worden geoefend met algemene basisvaardigheden zoals rekenen, taal en andere algemene vakken.

Budgetplanner

Wil de medewerker zijn financiën op gemakkelijke wijze bijhouden? Dan is de Budgetplanner een praktisch hulpmiddel.

Het gesprek over geld

Sommige medewerkers hebben problemen met het in balans houden van de persoonlijke inkomsten en uitgaven. Een digitale test geeft inzicht in het bestedingspatroon, waarna het gesprek kan worden aangegaan.

Computervaardigheden en het internet

Vaardigheden voor het werken met een PC en het omgaan met internet zijn belangrijk voor de zelfredzaamheid en ontwikkeling van de medewerker.

Twitter, Instagram, Facebook: wat is het, hoe ga je er goed mee om?

Facebook, Linked In, Twitter: allemaal digitale omgevingen waarin medewerkers ook buiten werktijd sociaal actief kunnen zijn.

Quiz: gezonde leefstijl

Feiten en weetjes over een gezonde leefstijl verpakt in quizvorm: op een speelse vorm wordt kennis bijgebracht over een gezondere leefstijl.

Meer bewegen en voorbereiden op buiten werken

Op sommige afdelingen hebben medewerkers weinig beweging en hebben medewerkers een slechte conditie. Door medewerkers dagelijks actief bezig te laten zijn wordt de conditie verbeterd en nieuw werk verkend.

Zelftesten: Hoe beweegt en eet u?

Dit zijn twee testen waarmee een medewerker kan vaststellen welk type beweger en welk type eter hij is. Daarna volgt een kort advies hoe hij zijn eet- en bewegingspatroon kan verbeteren.

Reizen met openbaar vervoer

Zelfstandig reizen voor wonen-werken en in de vrije tijd stimuleert werkmogelijkheden en participatie op alle fronten. In één of meerdere groepsbijeenkomsten bereiden deelnemers zich voor op reizen met openbaar vervoer, of alternatief vervoer in de regio en het gebruik van de OV-Chipkaart.

Naast bovenstaande activiteiten kunnen welzijnsorganisaties, zoals MEE, in de omgeving activiteiten aanbieden.
De MEE organisaties bieden een variatie aan cursussen en trainingen aan. Dit zijn uiteenlopende programma’s op het terrein van assertiviteit, omgaan met elkaar, hygiëne, etc. Deze cursussen of trainingen kunnen tegen geringe vergoeding of gratis ook op de werkvloer aangeboden worden. Neem hierover contact op met de MEE organisatie www.mee.nl bij u in de buurt.