Doel is dat medewerkers zich bewust worden van de mogelijkheden en het belang van persoonlijke ontwikkeling. Met behulp van de informatie begint de medewerker beter voorbereid aan het ontwikkelgesprek. Het ontwikkelplan (IOP/POP) geeft focus aan het ontwikkeltraject van de medewerker. De medewerkers blijven kwaliteiten en talenten ontwikkelen, medewerkers blijven nieuwe kennis en vaardigheden aanleren.
Ontwikkeling van medewerkers staat centraal binnen het werken met kwetsbare groepen. In de cao Sociale Werkvoorziening 1 januari 2015 tot en met 31 december 2018 zijn over het IOP tevens afspraken opgenomen. Deze afspraken gelden voor medewerkers met een WSW indicatie.
De site www.IOP.SBCM.nl geeft informatie voor medewerkers over wat, waarom en hoe van het Individueel Ontwikkel Plan.Via de website is een folder, eenchecklist en een filmpje over IOP voor medewerkers beschikbaar. In de folder wordt uitgelegd wat het doel en inhoud van het IOP is. De checklist helpt in de voorbereiding van de medewerker op het IOP. Om leidinggevenden te ondersteunen heeft SBCM tevens een handreiking voor effectief IOP beleid ontwikkeld.
In de toolbox zijn voorbeelden en stappenplannen opgenomen waarmee de medewerker zich kan voorbereiden op het gesprek en heeft de leidinggevende concrete handvaten om de ontwikkeling bespreekbaar te maken.
Individueel/ Groepsactiviteit: 2 -12 personen afhankelijk werkvorm
Langdurig en kortdurend werkverband
Voorbereiding: 0-6 uur afhankelijk werkvorm
Duur activiteit: 0 uur tot enkele dagdelen, afhankelijk werkvorm
Rustige ruimte voor overleg. Beschikbaarheid van PowerPoint met voorbeelden of netwerkaansluiting voor het filmpje is een pre. Let op: voor het afspelen is een pc met geluidskaart nodig.
POP en IPOP materialen update?
Organiseren gezamenlijke informatiebijeenkomst IPOP/POP:
Werkvormen voorbereiding POP/IPOP:
Werkvormen leerdoelen onder de aandacht (voortgang):
n.v.t.
n.v.t.
Met vragen over SBCM kunt u contact met ons opnemen.
T: (070) 376 58 47
M: info.sbcm@caop.nl
Dit is een activiteit van Cedris en SBCM in het kader van het kennispartnerschap voor sociale werkgelegenheid