Willie Webwijs

Doel

De online cursus Veilig internetten met Willie Webwijs is ontwikkeld voor mensen met een licht verstandelijke beperking die willen leren om veilig gebruik te maken van de mogelijkheden die het internet biedt.

Resultaat

Op een leuke, eenvoudige manier leren medewerkers de gedragsregels op het internet en hiermee om te gaan.

Korte uitleg

Het leerprogramma is bedacht omdat mensen met een verstandelijke beperking op het internet een makkelijk doelwit zijn voor personen of bedrijven met minder goede bedoelingen. Licht Verstandelijk Gehandicapten (LVG-ers) geven bijvoorbeeld te makkelijk hun creditcardnummer of andere persoonlijke gegevens prijs. Willie Webwijs leert een leuke, eenvoudige manier om te gaan met de gedragsregels van het internet. Onder meer op het gebied van chatten, e-mailen en surfen. In 5 modules worden de belangrijkste vaardigheden voorgedaan, aangeleerd en getest. Het is ontwikkeld voor mensen met een verstandelijke beperking maar kan ook door andere doelgroepen worden gebruikt. Het programma is geschikt voor zowel individueel gebruik als groepslessen.

Individueel/groepssamenstelling en tijdsduur

Individueel en groepsverband
Kortdurend en langdurig werkverband
Voorbereiding: 0,5 uur
Duur activiteit: variabel (5 modules, tussentijds stoppen en opslaan mogelijk)

Randvoorwaarden uitvoering

Eisen aan de begeleiding

De begeleider moet op de hoogte zijn van de inhoud van de training en de verschillende modules. De medewerker kan zelfstandig de training online volgen en na afloop kan er een diploma worden geprint. De training hoeft niet ineens te worden doorlopen. Sessies kunnen tussentijds worden opgeslagen.

Ruimte

Een rustige ruimte met pc en toegang tot internet.

Materialen

Online tool en handleiding

Kosten

Gratis (zie specificaties)

Verkrijgbaar bij

www.williewebwijs.nl

Specificaties

Initiatiefnemer is De Stichting Rotterdamse Avondschool (zie www.stras.nl). Williewebwijs ontvangt subsidie van de overheid waardoor deze gratis kan worden aangeboden.

Datum:10 oktober 2017